Vinterhyttetur til Mattila

Fredag klokka 17:00 samlet vi ved speiderhuset for turen til Mattila. 13 Storspeidere, 1 rover og 2 ledere skulle være med. Rundt 19:00 fant vi Mattila dyp in de Svenske skogene. Da fikk vi hyttene tildelt. 4 speidere skulle bo i ei gammel liten hytte men resten fikk et helt nytt hus noe hundre meter fra hovedbygget. Rovere og ledere skulle bo samen i ei stor hytte med 4 store soverom.

Etter at alle hadde flyttet inn hadde vi felles middag i hovedbygget. Da samlet 60 speidere fra 4 forskjellige speidergruppe. Vi fikk pasta servert med kjøttsaus og salat. Maten var godt og heldigvis i store mengder så det var nok til alle. Etter middagen fikk vi høre hva vi skulle gjøre neste dag og da gikk alle tilbake til sin egen hytte. Hver hytte fikk også en kasse med mat så speidere hadde selv ansvar for resten av måltidene. Og da var det tid å ta kvelden.

Klokka 09:00 skulle alle møte opp med ski og smurt matpakke for en lang ski tur. De kunne velge mellom forskjellige lengder. De hadde tid til ca. 16:00 men etter 12:00 kom de første allerede tilbake. Noen speidere valgte å slappe av i hyttene mens andre brukte tida for å ake og leke ute i snøen. Middagen de skulle lage var karbonader med potet, gulrøtter og løk. De fikk alle råvarer og en oppskrift.

Klokka 19:00 var det tid for leirbål. Rovere hadde tent 2 bål og alle speidere samlet seg rundt dem. Hver gruppe skulle forberede et innslag. Vi hadde fellessang og forskjellige leker. Det var ganske koselig rundt bålet. Vi avsluttet med speiderbunn og alle gikk tilbake til sine hytter.

Søndagen startet med en kort skitur ned til en frossen sjø hvor rovere hadde forberedt en del aktiviteter bl.a. en pionerings oppgave, pilking og en lek med en stor blå ball. De spiste matpakken sin også på isen. Etter noe timer kom alle tilbake og fikk beskjed å starte å pakke ut hyttene og de skulle selvfølgelige også vaskes. Noen speidere måtte hjelpe med å skjære opp grønsaker til suppa. Vi hjalp speidere med å frakte all bagasje tilbake til parkeringsplassen. Da hyttene var tomt fikk alle suppe. Foreldre startet å dukke opp og vi tok avsluttingen. Alle fikk en deltakelse merke og bilene fylles med bagasje og slitne speidere. Da reiste vi tilbake til Elverum. Vi takker 1. Grue speidergruppe for igjen en fin vinterhyttetur. Vi håper å være med igjen neste år.

Hilsen,

Stian og Toon