Svenkerudvollen 2017 som ble Rokstadbakkvollen 2017

Pga for lite snø i leiret og «by marka» , kontaktet
Stian turforeningen om vi kunne bytte hytte for
vertskap denne helga, det gikk bra og vi havnet
da på Rokstadbakkvollen.

Dette er et pent opparbeidet sted, mange hytter og muligheter ute. Noe mindre med folk, da det krever en kjøretur for å komme opp hit. Men speiderne koste seg her, de ønsker å være vertskap samme sted neste år også!

Fredag var plandag på skolene i kommunen så vi valgt å møte opp fra kl 1300 og utover, for å kunne bruke dagslys til å lage soveplasser/leirsted.  21 speidere kom opp fredag, sammen med Stian og Birgit fordelt i 4 patruljer.

Alle fikk raskt laget leirplass og bål til patruljen,  all mat forgikk i patrulje. Mat i patulje er ganske nytt for gruppa, vi jobber og snakker mye om dette på møtene, og vi blir stadig flinkere.  Alle sov ute første natt, noen litt kaldere enn andre, men frokost og varmt drikke hjalp  på humøret.  6 Småspeidere, Gunnar og Bjørn-Steffen kom opp lørdag, de startet med en skitur til Skallberget sammen med 2 av patruljene, en fin skitur på ca 5km.  Ellers ble dagen brukt til aking, kioskvakt, bålkos og matlaging.  På kvelden ble det holdt leirbål, hvor alle patruljer var representert, småspeiderne hadde også et innslagJ til kvelden sov småspeiderne i lavo med Bjørn-Steffen, her var det vedfyring i ovn, godt og varmt.

Søndag startet vi med bursdagsfeiring av Stian som ble 42år! Muffins og sang.  De som ikke gikk til Skallberget lørdag, ble med Vebjørn søndag, de andre holdt kiosken i gang med vaffelsteking, kaffe, toddy og sjokolade.  Søndag var det også flere som fikk besøk av familie og venner, kretsleder Roy Arild var også innom for å hilse på oss.

Det ble salg for nesten 6000kr i kiosken som går til turforeningen, bra jobba alle sammen!

Hilsen

Birgit, Bjørn Steffen, Gunnar og Stian