Om

Historien til Mjølner finner du ved å trykke her.

Synes du det er kjedelig å være inne? Du vil heller være ute og leke? Da burde du bli med i speideren. Speidere synes også det er kjedelig å være inne. Eventyrene og alt det morsomme er jo ute.

Speidere i 3. og 4. klasse er med i småspeideren. Småspeidere er mye ute, leker og reiser på turer. Småspeiderne møtes en kveld i uka og reiser gjerne på tur flere ganger i året. Mange småspeidere synes turene er høydepunktet. En hel helg uten mor og far og sammen med mange venner. Enten ute i skogen eller på et speiderhus.

Speidere fra 5. til 10. klasse er medlemmer i troppen. Troppen består av flere patruljer hvor medlemmene styrer seg delvis selv. En patrulje har alt fra 3 – 10 medlemmer. Speiderne møtes en gang i uken og reiser ofte på turer i helgene. På møtene og turene arbeider patruljene med prosjekter og merker. Igjennom dette arbeidet får man stadig nye utfordringer og lærer mange bra ting. Patruljene har selv ansvar for å legge opp deler av sitt program, men får veiledning fra voksne ledere som er troppsledere.

Speidere i tropp kan være med på kretskonkurranser og gjennom dem kvalifisere seg til NM i speiding. Hvert fjerde år arrangeres det også landsleire som alle over 10 år kan delta på. I tillegg til disse nasjonale arrangementene har de fleste grupper egne leire hver sommer. Mange speidere reiser også til tur/leir til utlandet.

Speidere over 16 år er enten rover eller leder, eller begge deler. Roverne er med i et roverlag. Roverne er en veldig kreativ gjeng og gjør mye kult. Speidere over 16 år er godt rustet til store utfordringer og rovere reiser på breturer, lange kanoturer, rafting og klatring. Mange rovere gjør også en samfunnstjeneste ved å blant annet være støttekontakt. Hvert år arrangeres det også to store nasjonale arrangementer, Roverstevne og rover fem-kamp. Begge arrangementene samler flere hundre rovere fra hele landet.

Alle som er over 16 år og godkjent som leder kan være leder i speideren. Det vil si at man sammen med andre voksne leder en flokk (småspeidere, 6-10 år), tropp (speidere 10-16 år) eller sitter i gruppeledelsen. Alle som er eller ønsker å bli ledere i speideren får tilbud om lederkurs.

Har du lyst til å leke og stadig finne på nye sprell bør du bli med i speideren. Er du i tillegg glad i å være ute og synes det er stas å reise på tur, kommer du til å stortrives.

Ønsker du å bli medlem så send oss en e-post med navn, adresse og fødselsdato, så tar vi kontakt med deg.