Svenkerudvollen 22.01.16-24.01.16

Fra den 22.01.16-24.01.16 skulle Mjølner Speidergruppe være vertskap på Elverum Turforening sin hytte, Svenkerudvollen.
IMG_8738

Fredag kveld, reiste 21 troppspeidere, 1 småspeider, 1 Rover , 3 ledere opp.  1 leder ble kjørt opp til hytta med scooter sammen med de tunge sekkene. Alle speiderne gikk turen på ski inn til hytta.  Vel fremme, spiste vi kveldsmat inne i hytta. Etterpå gikk vi ut og lagde «busuer» som vi skulle sove ute natten gjennom. Noen valgte å ligge under gapahuk, mens noen valgte åpen himmel, og noen valgte å sove i lavvo.

Dagen etter så startet 10 småspeidere og 2 ledere skitur opp. En speider valgte å gå dem i møte og fulgte dem opp.  En rover til kom også opp. Troppen startet vaktordningen med å steke vafler og betjene skifolket som valgte å raste i hytta.  Dagen igjennom var det alltid en leder med på kjøkkenet, og 3 speidere i disken på hytta.
Vi hadde også et bål ute hvor vi solgte bålkaffe og pølser.  Alle speiderne bidro på begge steder, og var alltid i full lek rundt på vollen.  Det ble bygd hopp, og noen valgte også å ake ned mot golfbanen.  Polarbrød sponset oss med polarbrød denne helgen, og vi hengte et flagg fra sponsoren høyt i ei gran.
Leirbålet denne kvelden sto roverne og de eldste speiderne for. Det ble i tradisjonen tro mange morsomme leker, historier og leirbålsanger.
Når natten kom, så valgte noen småspeidere å sove i gapahuk, mens andre igjen valgte lavvoen.

Søndagen gikk som lørdagen, fult liv og driv på hele vollen!  Ca kl 15.30 begynnte de første på skituren hjem, og vi avsluttet ved Trimplassen.
Tusen takk til foreldrene som lot speiderne være med oss på denne turen, tusen takk til speiderne som bidro, tusen takk til lederne og roverne som hjalp til, tusen takk til alle som besøkte oss på Svenkerudvollen denne helgen, og tusen takk til Elverum Turforening som lånte ut Svenkerudvollen til oss.

Se bilder her:

Speiderhilsen

Arne Martin, Birgit og Stian