Mer info om regionleir Kvernmoen 2019

Om leirstedet
Kvernmoen eies og drives av St. Georgs Gildene i Norge og er svært godt egnet for små og store leire. Kvernmoen ligger i Aremark i Østfold og ca 30 km fra Halden. Stedet er en tidligere husmannsplass med kvern i bekken, som lå under Holmgill gård. Stedet ble i 1971 gitt i gave til St. Georgs Gildene i Norge og har de siste årene gjennomgått en stor opprustning.
Kvernmoen egner seg spesielt godt for tropps- og kretsleire og byr på gode bade-, padle-, og fiskemuligheter med spennende villmark rett utenfor teltveggen. Her er blant annet bygget en laftet kro, Kvernkroa, med plass til 60 personer. Og siste tilskudd på plassen er et klatretårn.

Hva skjer?
Leirens plassering gir gode muligheter for å oppleve sommer, sol og vann. Naturligvis vil det også bli haik, det vil arrangeres tre haikeruter i forskjellige nivå, to av rutene vil inkludere kano, så det vil bli noe for alle, klatring, matlaging og annen speidermoro.
Det er tenkt at det skal være gruppebidrag på aktiviteter, så om din gruppe har noe de ønsker å bidra med, send forslag til Vebjørn innen 1.mars 2019vebsag123@gmail.com 

Dersom det er noen som ønsker å ta hovedansvaret for kiosken, ta kontakt med Kjetil: kjetil.ind@gmail.com Kiosken tar kontanter og vipps. Det vil også etableres en rover kro og arrangeres roverhaik.

I forkant av leiren utfordrer vi speidere og rovere til å designe et leirmerke. Vinneren vil bli annonsert og premiert på åpningsleirbålet. Forslaget sendes til Malin: malinsy@live.no innen 1. april 2019.
Gruppene tar med seg raier dersom det trenges, det er også mulighet for å sage ned i området på anvist plass. Lørdagen blir satt av til markedsdag.
Førstehjelp er i første omgang gruppene sitt ansvar, det vil bli en førstehjelpspost sentralt dersom det trengs.

For hvem?
Leiren lages av og for speidere i de to speiderkretsene som er med å arrangere, andre gjester er selvfølgelig velkomne også. Målgruppa for leiren er speidere i troppen og rovere.

Pris?
Leiren vil koste kr 2000,-. Prisen inkluderer mat, opphold og program hele uka. Ikke verst!
Speider- / lederpris: Speidere og ledere i gruppene betaler det samme.
Familierabatt: Speider nummer 3 og oppover fra samme familie betaler kun halv pris, kr 1000,-
Lederbarn: Lederbarn er barn av ledere som er på leiren, og som er for unge til å være i en patrulje. Prisen for lederbarn er kr 1500,-.

Hvordan kommer jeg til Kvernmoen?
Gruppene må selv sørge for transport og koste dette. Når og hvordan dere reiser er derfor opp til gruppene. Se kvernmoen i kartet: https://goo.gl/maps/ndCYXQb9eRr

Påmelding?
Gruppene tar imot påmelding fra sine speidere og sender inn samlet påmelding og betaling innen 1. april 2019. Påmelding skjer via min.speiding.no
Vi trenger informasjon om: Ansvarlig leder på leir, hjemmeleder, antall patruljer, antatt ankomsttid og evt. Allergier eller lignende.

For å få best mulig utgangspunkt i planleggingen så ønsker vi gjerne at gruppene som har tenkt å være med på leir sender oss informasjon med gruppe og ca antall innen 1. mars 2019 til: kjetil.ind@gmail.com

Åpne hele innbydelsen her:
Invitasjon_og_påmelding_til_kretsleiren_2019_på_Kvernmoen_leirsted