Bilder fra småspeiderturen til Borgen 01.-03.11.13

På fredag 1.11 samlet 10 småspeider, 1 lederbarn/storspeider, 2 ledere og 1 lederhund ved speiderhuset klokka 18.00. Samlet i 4 biler kjørte vi opp til Nordhue.

Det første vi gjorde var å fyre opp 6 ovner for å får litt varme i huset.

Etter at alle hadde funnet seg en seng, guttene i sovesalen, jentene i jomfrubue, spiste vi kveldsmat. Maten for turen hadde vi bestemt på mandag 28.10, kveldsmaten besto av pølser med lomper/brød.

Etter mat delte vi barna i 3 grupper, 2 grupper med 4 og 1 gruppe med 3 barn.

Når alle var mette, hadde alle tid til å gå rund i Borgen. Noen gikk ut for å hogge ved i skura, noen spilte spil, noen bare slappa av, noen ble litt bedre kjent.

Klokka 22.00 begynte vi med tisse og tannpuss og klokka 22.30 la alle i senga og var stille.

 

Lørdagsmorgen klokka omtrent 07.00 var de fleste barn våken, vi hadde en rolig start av dagen.

Klokka 8 spiste vi frokost med 6 typer sjokoladepålegg og litt av andre typer pålegg. Klokka 09.00 var det flaggheis i snø og vind, 09.30 begynte vi på våre økter.

1 gruppe jobbet med knytetavle og knytemerke,

1 gruppe hadde oppvask, vann og ved påfyll, og øving til leirbål-underholdning,

og 1 gruppe jobbet med kniv merke.

Klokka 12 spiste vi lunch som var egg og bacon på en brødskive eller annen pålegg.

Når lunch forberedelse var i gang hadde vi en brannalarm som gikk av på grunn av røykutvikling i kjøkken (steking av egg).

Alle barna som var inne kom med en gang ned og gikk rolig ut, til vi fant ut hva som var årsaken til alarmen. Det var veldig bra! Til lunch hadde det kommet 1 barn og 1 foreldre til.

Etter lunch klokka 13.00 byttet vi på økt. Så da var det en ny gruppe med knytetavle og knyte merke, en ny gruppe med oppvask, vann og ved påfyll og øving til leirbål-underholdning, og ny gruppe med kniv merke. Og klokka 15.00 byttet vi igjen. På slutten av dagen hadde alle barna laget en veldig fint knytetavle og klart knytemerke og knivmerke.

En speider var så sulten at han spurte flere ganger etter hverandre om det snart var mat, at han fikk lov å begynne å lage spagettisausen. Det tok ikke lang tid før alt var ferdig og vi kunne spise spagetti med en veldig god saus!

Alle barn var sultne og flere hentet mer!

Etter mat slappet alle av og gjorde hva de likte best.

Klokka 20.00 var det leirbål i peisestua med lørdagsgodt.

Alle grupper hadde litt underholding. Funny Bunny var som tradisjon en av lekene og vi gikk på speidertur og hadde med oss masse rart fra kniv, kopp, tallerken, sovepose, utebukse, sitteunderlag, bok, hus, kompass, store joggesko til bamse og småspeider…. Og på slutt litt kommando pimpelepim.

Da klokka nærmet seg 22.00 begynte alle barna å bli slitne og da alle lå i senga var det snart stille. Klokka 22.30 trengte ikke vi engang å si at de måtte være stille.

 

Søndagsmorgen klokka 7 var alle våken igjen. Når alle har stått opp var det allerede en del som har begynt å pakke in tingene sine. Klokka 09.00 var det flaggheis igjen i snø og vind.

Etter flaggheis var det frokost, og etter frokost fortsettet alle å pakke sekkene sine.

Når de var ferdige gikk alle ut til hogging av ved til påfylling av vedkassene inne.

Til lunch hadde vi egentlig tenkt ostesmørrebrød på bål men på grunn av mye snø tok vi dem i ovn inne og vi spiste dem opp i skuren.

Barna var veldig flinke å hjelpe til med både hogging, rydding, påfylling av ved, til og med kosting av gulv!

Klokka 13.30 var vi ferdig med alt, takk til noen foreldre som hjelp oss med vasking ut av hytta, og rydding.

 

Tusen takk for en veldig fin småspeidertur.

Dere er en veldig fin gjeng med flinke barn som alle bare kan være stolt av!

Takk for oss

Toon og Monique Sol