Speideraksjonen 2015

Mandag 20.04.2015 arrangerer Mjølner
speidergruppe speideraksjonen i Elverum.egelandlibanon

Oppmøte på speiderhuset kl 17.30, og vi er
ferdige ca kl 20.00

Alle som har speiderskjorte/genser og speiderskjerf må møte med dette, de som ikke har, må gi beskjed så skal vi ordne så dere kan få låne.

Vi trenger også hjelp av foreldre som kan være med å kjøre speiderne til forskjellige gater i Elverum.  Og gjerne noen som kan være med å servere saft/kaffe og kaker( må bakes.. 😉 ) når de kommer tilbake på speiderhuset.

  

Rundt 8 000 speidere, organisert i ca. 200 lokale speidergrupper over hele Norge mobiliserer til en ukes aksjon i april hvert år. Årets aksjon vil foregå 20. til 26. april.

Pengene går til å gi syriske barn som har flyktet til Libanon skolegang gjennom Flyktninghjelpens arbeid. Dermed får barna muligheter og håp for framtiden. Deler av de innsamlede midlene går også til Norges speiderforbunds bistandsprosjekter i Liberia.

Siden starten av samarbeidet mellom Norges speiderforbund og Flyktninghjelpen i 2004 har Speideraksjonen bidratt med omkring 11 millioner kroner til barn og ungdom i blant annet Sri Lanka, Uganda, Øst-Timor og Liberia. Norges speiderforbund er en av Flyktninghjelpens viktigste bidragsytere i innsatsen for mennesker på flukt. Norges speiderforbunds formål er å utvikle medlemmene til selvstendighet og til å ta aktivt ansvar i samfunnet. Gjennom Speideraksjonen viser speidere sitt engasjement i praksis.

 Mer informasjon finnes på www.speideraksjonen.no.

 

Hilsen

Gunnar, gunnar.jervell@sih.no
Birgit, birgitmoberget@gmail.com
Arne Martin: arnemart@hotmail.com
Tommy: ravnsvarten@gmail.com
Stian: rnaits@gmail.com