Näsby Park scoutkår 70 år

19.-21. April var 4 ledere og 4 speidere på besøk hos vår svenske vennskapsgruppe Näsby parks scoutkår, i anledning deres 70-årsjubileum.

Näsby parks scoutkår`s logo

Näsby parks scoutkår har sin speidervirksomhet i Täby kommune i Stockholms län, men feiringen foregikk på Gilwellstugan Södermanlands län. 

Vi møttes på på Parkeringsplassen til Kiwi Hanstad på fredag kl. 1615 og kjørte derfra i to biler. Det ble noen stopp underveis på turen. Det ble en stopp for obligatorisk grensehandel før turer gitt videre for en matbit på McDonald i Karlstad.  Vi var fremme på Gilwellstugan litt over midnatt. 

Neste dag startet med frokost og flaggheis, før dagen ble fylt med flere ulike speideraktiviteter.  Aktivitetsprogrammet besto i rundløpe med flere ulike leker og aktiviteter. Underveis fikk vi en deilig varm svensk lunsj, bestående av hjemmelaget potetmos med stekt alaska pollock, med dillsaus.

De fleste speiderne og lederne testa også badetempraturen i innsjøen Båven. Her var det hele +4*. Heldigvis er det badstue på Gillwellstugan, som ble benyttet både før og etter badet.

Tre tøffe ledere tar et bad

Senere på ettermiddagen ble det servert en sikkerlig jubileumsmåltid. Middagen var sikkerlig god, og besto av grillmat av god kvalitet(uten pølser og burgere)

«Mjølner» tors hammer

Etter leirbål gikk vi først igjennom et «Ljusspor» (lysløype) bestående av vakre lanterner og telys, som førte oss til et plass hvor vi gjennomførte en seremoni for fornyelse av speiderløfte. Underveis i denne seremonien overrakte vi også vår gave til jubilanten.

 

 

 

 

Søndagen startet med flaggheis og frokost, etterfulgt av oppryddingen etter gårsdagen. Helt på tampen spiste vi hjemmelaget hamburgere til lunsj.

Underveis fikk flere av speideren bytta til seg svenske skjerf og merker, noen lagde også avtaler om å bytte enda mer på KBK helgen om noen uker, siden en av de svenske patruljene er blitt invitert ditt.

Deretter sto hjemreisens tilbake til Elverum for tur. Her ble det en tur innom KFC I Karlstad.

Vi takker for en flott jubileumshelg, og takker for at vi fikk lov til å delta. 

 

Les mer om Gilwellstugan her: Gilwellstugan – Gilwellstugan (scout.se)

Les mer om Näsby park scoutkår her: Startsida – Näsby Parks Scoutkår