Lederpatruljen på tur

img_4107Helgen 1. til 3. mars 2013 dro lederpatruljen fra Mjølner på lederutviklingstur til Trysil. Agendaen for turen var avslapping, sosialt samvær og strategisk tenkning.

Vi var ni ledere som møtte opp på speiderhuset på fredagseftan, og satte kursen mot de dype skogene i Trysil. Etter å ha ankommet hytta hvor vi skulle ha basen vår denne helgen, fikk vi organisert innkjøp av mat på den lokale butikken. Resten av kvelden gikk med til utprøving av diverse brettspill, og noen av lederne fikk en god innføring i det gamle spillet backgammon. Vi spiste også et nydelig kveldsmåltid med egg og bacon og kakao.

Lørdag startet opp med en fantastisk god frokost. Deretter dro alle opp på turens store samarbeidsaktivitet, «Build a bob». Dette er en aktivitet som setter fokus på kreativitet og samarbeid. Vi ble delt inn i tre patruljer, og oppgaven var som følger. Bygg en farkost som skal romme to personer og skal komme ned en bane på kortest mulig tid. Det ble også poeng for kreativitet. Etter en times effektiv jobbing var farkostene klare. Og det var tid for både testkjøring og selve konkurransen.

Alle farkostene fikk bra fart nedover alpinbakken, og selv om enkelte fikk litt hard medfart ved møte med målporten, holdt designet på alle farkostene til finalen. Det ble jevnt i toppen, men vinnerlaget ble Roy Arild, Monique og Dag Ivar med «Team speed». Vi gratulerer!

Vel nede på basen igjen skulle hvert enkelt lag klargjøre sin del av middagen. Det ble en god treretters middag med asparges og skinke til forrett, kylling i sursøt saus til middag – og en hjemmelaget sitronfromasj til dessert. Mm-Mm-Mmm, dette smakte himmelsk. Resten av kvelden ble brukt til brettspill, måneskinnsvandring og ideutveksling rundt driften av Mjølner speidergruppe.

På søndagen startet dagen med god frokost, deretter gikk vi i gang med en liten SWOT-analyse av speidergruppa. Dette var spennende arbeid, og vi ser at det er mye god speiding i Mjølner.

Til slutt var det bare hyttevasken igjen, og som gode speidere vi er ble dette liggende igjen: «Ingen ting – og tusen takk for lånet».

For Mjølner
Dag Ivar – Gruppeleder