Dugnad på Nordhue 6. og 7. juni 2015

Hei alle foreldre og foresatte i Mjølner speidergruppe.

Det går fort mot en forhåpentlig fin sommer. Og en av de store hendelsene da er duuuuugnad…
Neida, ikke forskrekk, det dreier seg om vår kjære Borgen og Ingerstua på Nordhue. Borgen og Ingerstua driftes av Guttelaget Mjølner, som består av et styre på fem personer. Det sier seg selv at det blir for mye for oss fem alene å vedlikeholde en så stor bygningsmasse som Borgen og Ingerstua består av.

Hjertelig velkommen til dugnad 6. – 7. juni. Vi starter kl 09:00 begge dager.

Nordhue

Håper at så mange som mulig kan stille opp. Vi tar gjerne imot dugnadshjelp videre utover sommeren også, for vi regner ikke med å bli ferdig med alt denne helga. Meld deg på for en innsats andre dager, gjerne sammen med en eller to personer. Jeg delegerer etter beste evne. I 2014 ble det nedlagt ca 350 dugnadstimer på Nordhue, for det meste av to-tre personer.

Litt historie:
Borgen består av en stor bygning som i utgangspunktet har vært bygd som et rekreasjonssted for en av Elverums ”Gründere” som levde fra 1836 – 1917, Helge Væringsaasen. Dette ble etter hans død testamentert til Guttelaget Mjølner for at de skulle ha et klubb- og turlokale. Det har gjennom årene som har gått skjedd mye på Nordhuetoppen. Og andre verdenskrig var nær ved å ta knekken på bygningen, men takket være god dugnadsånd opp gjennom årene har dette blitt et fint turmål, blant annet for Mjølner Speidergruppe samt mange andre speidergrupper, skoleklasser, foreninger og private. Om et par år feirer vi faktisk 100 år!

I tillegg til hovedhytta er det ei mindre hytte / koie ca 100 meter øst for toppen. Denne heter Ingerstua. Denne har lenge vært utleid til en person på åremål. Sist sommer opphørte imidlertid denne avtalen og vi fikk igjen full råderett over hytta. Dermed gikk vi i gang med en større renovering. Vi isolerte og panelte en gang som ble gjort om til et soverom. Noe utvendig panel ble byttet og beiset. Det er også byttet ytterdør. Det ble gravd ned jordkabel og lagt inn strøm i hytta. Det er ganske nylig montert et lite kjøkken med kokeplate og en liten komfyr. Ingerstua er godt egnet til turer for patruljer og små-grupper inntil 6-7 personer.

Det er denne hytta som trenger det største løftet i år.
Sørveggen er helt råtten og må byttes. I den forbindelse har vi søkt om å få forlenge hytta med 1,2 meter for å få plass til ei seng til. Samtidig har vi også søkt om å få bygge et lite tak over inngangsdøra slik at det blir enklere å komme inn vinterstid og i tillegg beskytte døra mot vær og vind.
Det er her vi setter vår lit til dere foreldre. Mjølner – foreldre har i alle år trådd til og stilt opp på disse dugnadene og vi håper det vil skje i år også! Dette pleier å være ei hyggelig helg med sosialt samvær og en fin anledning til å bli bedre kjent med hverandre. Dette er ingen speidertur, men ungene må gjerne være med hvis de er med og gjør en liten innsats for fellesskapet. Det er ingen speiderledere til å ta ansvar for ungene. Det er full mulighet for å overnatte på Borgen denne helga. Alle tar med niste, og gjerne grillmat, for hvis været tillater det griller og koser vi oss på lørdagskvelden.

Spørsmål kan rettes til Trond Voldmo (leder i husstyret Borgen) på mob nr 41413456 eller på epost trond@voldmo.com