Bilder ifra Strandhugg 2014

Troppen kom på Strandøya fredag 19. september for Mjølner sin årlige gruppe arrangement. Vi var med 10 storspeidere og 3 ledere. Først så kjørte vi bil til Langenga, langs en stor konvoi med militære biler,  for å så padle til øya. Da vi kom fram lagde noen bål mens andre startet med å ordne liggeplassen dvs finne to eller flere trær for å henge opp presenningene. Etter litt bålkos med ostesmørbrød som kveldsmat var det tid for sovning. Alle våknet litt tidlig da 26 stk. stridsvogn dundret forbi øya rundt 05.30 tida.

2014 Strandhugg CD (3)

Aspirantene (10 speidere og 1 forelder) kom på lørdag 20. september.
Da skulle alle finne rajer så vi kunne få lagd bord, bålbord og benker til leiret. Vi hadde tomatsuppe med pølsebiter til lunsj. Etter noen timer med hogging, kvisting, bæring og pionering var det mulig å lage middag på bordet og det bli speider-wortelstamp. (Nederlandsk rett med gullroter, potet og løk. Spises med pølse og brun saus)  På lørdagskvelden var det leirbål som Hedda og Ihne hadde ansvaret for. Det var et kjempebra leirbål! Alle koste seg stort.

Det startet å regne på natten men vi var tørre under våre gapehuker og heldigvis sluttet regnvære rundt frokosten. På søndagen kom foreldrene/søsken (18 stk.) og småspeiderne (12 stk.). Da hadde vi en lek som het «fang hvalen» der vi hadde en søppelsekk med luft som «hvalen». Ganske likt som ballongleken bare i kano. Hvalen henger bak kano’n og de andre må prøve å «drepe» hvalen med padleårene. Rick og Fredirk var de store vinnere. Etter det var det lunsj og da var det pølser på bål og pannekaker. Det var Hedda og Stine-Therese som stekte de ved det koselige vepsebolet på en pionert bålbord. Pannekakene var kjempegode så det var kø om de. Etter det var det nedrydding av leiren og på tide å dra hjem. Dette har vært en vellykket Strandhugg igjen.

Skrevet av Hedda og Toon