Bilder fra småspeidertur

smaspeidertur12Fredag 1. februar 2013 klokka 1800 var det avreise speiderhuset, 20 spente småspeidere var klar for en ny hytte tur til Borgen, denne gangen skulle vi være der til søndag, to netter!

Oppe på hytta hadde Toon og Rick reist opp alt, de hadde bært inn mye av felles utstyr og mat, samt fyrt opp i ovnene, men det tar litt tid før ei så stor og kald hytte blir varm..

Da alle hadde fått lagt i fra seg bagasje og funnet seg en soveplass, ble det servert tomatsuppe og makaroni, noe alle likte og kjelen ble fort tom. Godt vi hadde med masse brød også 😉
Ellers rakk vi litt brettspill før kvelden kom og tannpuss ventet. Alle fant fort roen og sov godt hele natta.

Lørdagen startet vi med flaggheis før frokost. Denne helgen hadde vi delt inn i 3 patruljer rød, blå og gul. Barna byttet på hvem som var leder i patruljen (peff-patuljefører). De fikk oppgaver som kjøkkentjeneste, flaggheis, praktiske oppgaver, samarbeid osv.  Vi voksne syntes de var kjempe flink, og de ble gode på samarbeid i løpet av helga.

Til lunsj serverte vi toast ute på bål, alle måtte grille sin egen toast. Sammen med varm saft var det veldig fint ute. Været var med oss, og det ble litt tid til aking også.

Utover lørdagen hadde vi aktiviteter som å lage tenn briketter og leirstol. Dessverre ble det bare en gruppe som fikk laget stol, og disse ble heller ikke helt ferdig. Da barna trengte mer hjelp en vi klarte…. Tar opp igjen stol lagingen en dag på speiderhuset sammen med dere foreldre! Barna laget brownies og saft/ te, til en liten pause senere.

Til kvelds laget en gruppe taco, noe som falt i god smak hos alle. Som de fleste speiderturer hadde vi også leirbål på lørdags kvelden. Patruljene hadde fått i oppgave om å lage underholdning på ca 10 minutter hver. De tok oppgaven alvorlig og det ble mange generalprøver.  Og resultatet ble bra. Vi hadde også beat for beat, sangkonkurranse og ”funny bunny”.

Så nærmet kvelden seg og 10 barn hadde funnet ut at de i natt vil sove ute, under åpen himmel. Tidligere på dagen hadde vi vært og trampet ned snø og laget granbar senger. Stian R. kom opp for og hjelpe til med ute soving og utstyr, da ikke alle var helt forberedt på dette.

Ute sovinga, gikk kjempe bra! Vi hadde stjernene som tak og det var ingen som gikk inn, og alle fullførte ute. Søndag morgen våknet vi til en praktfull soloppgang, barna ble stille, de satt bare og nøt utsikten. Det må oppleves for og forstå hvor vakkert det var! Dette var nok ikke siste gang de sov ute.

Søndag morgen kom og vi tok det litt med ro… deilig og kunne sløve litt i soveposen. Flaggheis og frokost, før vi startet på pakking, rydding og utvask. Vi avsluttet turen og helga med grilling av pølser ute på bål, og speiderbønn sammen med foreldrene.

Totalt hadde 20 småspeidere, 2 lederbarn og 3 ledere en flott helg!

Hilsen Toon, Monique og Birgit.