Sommerleir 2014 på Havbraatt

Fredag 11. juli samles 5 spente speidere, 3 ledere og et lederbarn seg ved Elverum busstasjon for turen til Kristiansand. Den første bussen tar oss til Oslo buss terminal og etter en time venting fortsatte vi reisen sørover. Rundt 22:30 ankommer vi i Kristiansand hvor maxitaxi’n står ferdig for siste delen av turen og etter en kort biltur er vi på plass, Terneviga og der venter Havbraatt på oss. Alle var glad at reisen var over og utforsket Havbraatt og brygga.
Sommerleir 2014 (4) (Small)

Fordi Bjørn Einar og Gunn var ikke ferdig enda med rydding av sjøspeiderleiren skulle vi dra på en kort tur selv. Etter en kort tur til Kristiansand hentet vi Christina og vi satte kursen for Hunsøya. Vi heiste seilene og øvde oss. Til slutt ble vinden så sterk og bølgene høye så var det tid å ta dem ned. Det var spennende og Havbraatt beveget seg mye, for mye for noen. Så etter vi tok ned seilene fant vi rolig farvann. Vi tok en tur gjennom Hellesund og fant til slutt en fin plass på Hunsoyå.
Vi overnattet på øya og etter en rolig start dro vi tilbake til Terneviga for å hente Bjørn Einar og Gunn. Etter lunsj startet turen nordover. Vi seilte innaskjærs til Grimstad, da fikk vi lov å legg oss langs en stor seilbåt.
Vi startet mandagen med handling av mat og da dro vi på tur til Risør via Arendal og Galtesund. I Risør tok vi en pause og kjøpte oss is og foreldre til Herman og Henriette kom på besøk. På grunn av værmeldingen bestemte vi å prøve å komme så langt som mulig denne natten. Så etter vi dro fra Risør fant vi en fin plass langs en holme hvor vi spiste middag og gjorde oss klar for en natt-seilas til Stavern. Det var en fin tur og halvparten av barna lå å sov nede og resten ligger på dekk å ser på den fine månen og vugges i søvn av de gode bølgene. Vi ankommer i Stavern klokka 04:00 og slipper ankeret midt i havn.
Sommerleir 2014 (42) (Small)
Når vi våkner blåser det veldig og vi var glade at vi seilte gjennom natten. Vi fant en plass å legge oss til land og alle gikk på tur. Vi tok det rolig til ettermiddagen og da fortsatte vi turen til Vrengensund ved Nøtterøy. Vinden var fortsatt sterk, men bølgene var ikke så ille. Vi fant en fin øy med god plass for oss. Barna koste seg på landet mens vi voksne prøvde å bygge et telt over Havbratt med en presenning.
Etter en rolig natt og et morgenbad gikk vi til Sevika for handling og fortsatte mot Drøbak. Været var deilig, mye sol og passende vind. Vi brukte alle seil. Vi bestemt å legge oss ved Oscarsborg Festningen hvor alle tok seg en runde over øya. Det hadde vært en kjempe fin dag.
Siste dagen, vi fortsatte vi oppover i Oslofjorden hvor vi møtte resten av Grunnlov konvoien. Vi var tidlig ute så guttene prøvde fiskelykken, det vart 2 fisker. Guttene var kjempestolte etter fiske. Etterhvert var alle båtene samlet, og vi startet vår ferd innover til Oslo. Det var litt av ett skue.
Til slutt gikk vi inn og fant plassen vår langs brygga. Brygga var full med foreldre som måtte vente litt mens vi parkerte Havbraatt. Mange glade barn og voksne etter hvert. Tilslutt blir vi intervjuet av TV2, de var glad å finne noe unge folk mellom alle gamle. Og da var turen over. Vi takker Bjørn Einar og Gunn for en kjempe fin tur og Anders for kjempe fin mat.
Det skal ikke være siste turen på Havbraatt for Mjølner Speidergruppe.