Bilder og nytt fra årets JOTA-JOTI

Helgen 20.-22.Oktober var vi med på Jota-Joti fra hytta vår på Nordhue. Vi var ca. 12 speidere 4 rovere/ledere gjennom hele helgen og på søndag 13 småspeidere og en småspeiderleder. Denne gangen hadde vi også med oss 6 flinke radioamatører fra LA4D Østerdalsgruppa av NRRL.

På fredag startet vi med med en gjennomgang av hvordan man bruker en PMR-Radio(walki-talki), for å deretter ha en slags versjon av gjemsel i mørke, dette syntes mange var gøy, og vi drev på fram til strømmen på radioene begynte å svikte. Vi fikk også gjennomført en samtale en belgisk speidergruppe over amatørradioene. Ellers gikk søndagen til å rigge oss til på hytta vår.

Lørdag gikk med på mye JOTA og JOTI (Som står for Jamboree-on-the-Air-Jamboree-on-the-Internet). Vi hadde to Jota- stasjoner, en på Ingerstua og en i peistua på Borgen. I tillegg hadde vi en stasjon med Joti i stallstua. Vi hadde også en uteøkt med semafore flagg. Speiderne fikk også mye tid til å drive med sjølvalgte aktiviteter. 

Til middag spiste vi pizza, som ble bakt fra bunnen av på kjøkkenet. Men vi konkluderte etterhvert med at hjemmebakt pizza ikke er veldig praktisk på et sted med bare en liten stekeovn for en større gruppe som ønsker å spise samtidig. Pizzaene ble heldigvis svært gode (bortsett fra en som ble litt svidd…). Her ble vi en erfaring rikere.

Lørdagen ble avsluttet med leirbål i stallstua, samtidig som det begynte å snø utendørs.

På Søndag ankom småspeiderne, de ble delt opp i to grupper som rullerte på å være med snakke i radio på JOTA-stasjonen og å drive med lek med walki-talki. Til lunsj hadde vi en deilig pastarett med tomatsaus eller bearnesaus og Ruccola blader. Etter lunsjen startet vi med oppvask og utvask av hytta før vi avsluttet turen med speiderbønn og hjemreise.

I løpet av helgen har vi hatt radiokontakt med mange speidere rundt om i Norge men også ellers i verden. Av de litt mer eksotiske samtalene kan det nevnes steder som Saudi-Arabia, St. Helena, og Tunisia.

Vi takker for en fin helg, og takker spesielt radioamatørene for at de også i år ville være med oss!