Bilder fra småspeidertur

cimg28892.-3. november 2012 hadde småspeiderne årets først overnattingstur. Til forskjell fra tidligere år da vi har vært på speiderhuset, dro vi i år opp til Borgen, speiderhytta på Nordhue.

Slitne etter en lang skoledag møtte 16 småspeidere, 2 ledere og 1 forelder opp på speiderhuset og klare for tur! Vi fylte opp bilene og satte kursen mot Nordhue.
Vel fremme kom vi til ei mørk og kald hytte, men med god hjelp fra de foreldrene som kjørte fikk vi fort fyra opp i alle ovnene, selv om det tok litt tid før hytta ble god og varm, fant småspeiderne seg fort til rette.
Dette er første gang vi har vært på Borgen alene,( i slutten av april har vi en gruppe tur hvor hele gruppa er oppe).

Kvelden brukte vi til og bli kjent med hytta og hvordan ting skulle være, vi spiste mat, hadde eventyrstund i peisestua med popcorn, skrev hilsninger som vi sendte opp i lanterner og kosa oss.

Ved midnatt var det stille og alle sov, da kunne vi voksne også finne våre soveposer og endelig ta kveld.
Tidlig neste morgen var det full fart igjen, små barn trenger ikke så mye søvn… 😉
En ny dag stod for tur, vi skulle i dag ha flaggheis før frokost, dette gikk veldig bra når vi først hadde fått løs flaggsnora fra is og kulde..
Resten av dagen gikk med på og spikke, sage, kløve, rydde, lage mat (pizza!), fyre bål, vaske…En typisk speider tur.
Vi tok også ferdig primitiv mat merke, som ble delt ut før avreise hjem.
En sliten, men forhåpentlig fornøyd gjeng som dro hjem lørdag. Håper dette ga mersmak og at vi får mange fine turer senere!

Hilsen Birgit og Toon