Bilder fra gruppetur april 2013

bilde-2-3Fredag 19.april 2013, møtte 12 speidere, 1 lederbarn og 3 ledere på speiderhuset, for felles avreise til flotte Borgen på Nordhue.
Det blåste noe fryktelig der oppe, men solen skinte (som alltid der oppe) og humøret var på topp når vi ankom. Vi delte oss i 3 patruljer, og ordnet ved, vann og kveldsmat.
Etter at vi var kommet i orden i hytta, så var det spilling, leking og skravling resten av kvelden.

2 speidere og 2 ledere, valgte å tilbringe natten under åpen himmel, rett bak Ingerstua.

På lørdag, startet dagen med frokost, og forberedelser til ankomst av småspeiderne.

Første økt var å bygge tårn med marsmallows og spaghetti. Noe som var veldig moro, og lærerrikt.

Tiden var kommet for at 7 småspeidere og 3 småspeiderledere dukket opp på Borgen. Etter en god lunsj delte vi småspeiderne inn i de tre patruljene og forberedte oss på tre økter. En økt med førstehjelp, en økt med leirbål, og en økt med leirliv. På leirbåløkten, lærte patruljene leirbålsanger, leirbålrop og mye annet som hører leirbål til. På økten om leirliv, pratet vi endel om hygiene, matlaging og hvordan vi ter oss på leir. Vi hadde også noe pionering og vi bygde da et leirbord.
På økten med førstehjelp, så snakket vi om nødplakaten, trykkbandasje for å stoppe blødning, sideleie og de fikk en teoretisk oppgave hvor hele patruljene måtte jobbe sammen.

Etter middag, var det klart for speidersjefens budskap. Alle speiderne satt helt stille og lyttet godt etter hva speidersjefen hadde å meddele.
Etter det tok gruppeleder opp 3 nye ledere (2 småspeiderassistenter og en troppsassistent) i Mjølner Speidergruppe.

Så var turen for utdeling av lørdagsgodt, og leirbålet var i gang. Alle patruljene hadde bidrag, og vi koste oss kjempemye.

Når kvelden nærmet seg avslutning, så valgte 2 troppspeidere, 2 småspeidere og 2 ledere å sove ute.

Søndag er hjemreisedag, og etter frokost var det pionering! Patruljene bygde da hver sine stiger, og skulle redde prinsessen fra tårnet. Så ryddet og pakket vi oss ut av Borgen. Lunsjen ble laget over bål, og det ble også tid til litt bålkos før vi vendte nesen nedover til speiderhuset og Elverum igjen.

Takk for turen!